VIDEO: Brumnić: “Situacija u Zagrebu je gora nego u Agrokoru, a osim što su potrošili novce, nesposobni su

Obnova  Zagreba bit će tema od javnog interesa još dugo. Ovoga puta trenutnu situaciju i nebrigu Grada Zagreba na čelu sa gradonačelnikom Milanom Bandićem za Nacional.hr je komentirao  zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvane Brumnić.

“Četiri tjedna nakon potresa došlo je na vidjelo sve ono na što je oporba upozoravala prije četiri godine, a to je da je “car gol”, odnosno da grad Zagreb nije u mogućnosti financijski pomoći, niti ima sposoban kadar”, poručio je Brumnić i naglasio kako je oporba nebrojeno puta upozoravala da je u Zagrebu gora situacija nego što je bila u Agrokoru.

Najbitnije je bilo da se odmah sazove Skupština grada Zagreba sa jednom, jedinom temom, a to je rebalans proračuna, smatra Brumnić i dodaje kako su se sredstva namijenjena u tom trenutku za nebitne projekte trebala odmah prebaciti za pomoć građanima koji najviše izdvajaju za punjenje gradskog proračuna.

Transparentnost trošenja novca je ključna:

“Svaki građanin mora imati mogućnost u svakom trenutku vidjeti gdje su sredstva prikupljena za pomoć u obnovi grada”, poručio je Brumnić.

Zanimljivi ostatak razgovora pogledajte u nastavku:

Zvane Brumnić o stanju u Gradu Zagrebu nakon potresa

Posted by Nacional News Magazin on Friday, April 17, 2020

Komentiraj