Bruceu Springsteenu nagrada Woody Guthrie zbog očuvanja njegovog nasljeđa

Bruce Springsteen dobit će nagradu Woody Guthrie za 2021. godinu koja će mu biti uručena 13. svibnja. Nagrada Woody Guthrie dodjeljuje se glazbenicima koji svojim pjesmama nastavljaju nasljeđe pokojnog legendarnog američkog folk pjevača. Prethodni dobitnici nagrade Woody Guthrie bili su Joan Baez, Chuck D, John Mellencamp, Kris Kristofferson, Mavis Staples, Pete Seeger i drugi.

Woody Guthrie Center dodijelit će nagradu tijekom događaja uživo 13. svibnja koji će se emitirati putem live streama za članove Woody Guthrie Centra. Povodom dobivanja nagrade Bruce Springsteen je izjavio: “Čast mi je primiti nagradu Woody Guthrie za 2021. godinu. Woody je napisao neke od najvećih pjesama o američkoj borbi izražavajući svoje ideale kroz uvjerljive pjesme. On je jedan od mojih najvažnijih nadahnuća koji je izvršio ogroman utjecaj na mene.”

Njemu se povodom dodjele nagrade pridružila i direktorica cantra Woody Guhrie Deana McCloud. “Kao promatrač stanja ljudskog roda i izvjestitelj o nevoljama običnih ljudi, Bruce Springsteen je istinsko dijete Woodya Guthrieja. On nastavlja Woodyjevo djelo pišući o našim borbama u ovoj zemlji, o nadama i snovima, a priredio nam je i jednu od naših omiljenih izvedbi ‘This Land is Your Land’ s Peteom Seegerom na prvoj Obaminoj inauguraciji. Woody Guthrie Center s ponosom predstavlja ovo zasluženo priznanje Bruceu Springsteenu koji govori u ime obespravljenih i nadahnjuje generacije da pronađu snagu vlastitih glasova.”

Predsjednica Woody Guthrie Publications i kći folk legende Woodya Guthriea, Nora Guthrie, pridružila se pozdravnim čestitkama Springsteenu. “Nadali smo se da će se Bruce pridružiti našoj široj obitelji koja uključuje duhovne sinove i kćeri Woodyja, Petea Seegera i Lead Bellyja, dok smo se ove godine okupljali kako bismo rekli ‘hvala ti što brineš i progovaraš o svemu tome. Dobrodošao, brate!'”

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]