Bruce Willis postaje prvi hollywoodski glumac koji dobiva “digitalnog blizanca”

Bruce Willis prodao je prava na stvaranje svog „digitalnog blizanca“ i to platformi Deepcake koja se bavi stvaranjem sadržaja na temelju umjetne inteligencije. Oni će stvoriti „digitalnog blizanca“ slavnog 67-godišnjeg glumca. Taj „digitalni blizanac“ moći će se koristiti u filmovima i raznim drugim projektima.

„Dolaskom moderne tehnologije moći ću raditi i sudjelovati u snimanju filmova čak i onih na drugom kontinentu. To je za mene potpuno novo i zanimljivo iskustvo na čemu sam zahvalan našem timu“, naveo je Willis u službenom priopćenju. Willis je prvi hollywoodski glumac koji je pristao na stvaranje „digitalnog blizanca“. On se već susreo s mogućnostima digitalne manipulacije kada je prošle godine snimio reklamu za rusku telekomunikacijsku kompaniju MegaFon. Tada je njegovo lice „preseljeno“ na tijelo drugog glumca tako da on nije ni trebao biti prisutan na snimanju reklame. Ta je tehnologija već korištenju u filmovima i serijama nastalima na temelju franšize „Ratovi zvijezda“.

Wilis je u svojoj karijeri glumio u 70 filmova a proslavila ga je uloga Johna McClanea u filmu „Umri muški“. U ožujku ove godine objavljeno je kako Bruce Willis napušta glumu nakon što mu je dijagnosticirana afazija, bolest koja dovodi do gubitka mogućnosti shvaćanja ili izražavanja riječi.

Komentiraj