Bruce Springsteen za 500 milijuna dolara prodao svoje pjesme kompaniji Sony Music

Bruce Springsteen prodao je svoja publishing prava i prava na mastere svojih pjesama za 500 milijuna dolara diskografskoj kompaniji Sony Music.

Kako piše Billboard, prodajom će Sony Music dobiti vlasništvo nad cjelokupnim katalogom Brucea Springsteena koji uključuje 20 studijskih albuma, 300 pjesama, 7 EP-a, 23 albuma uživo i još mnogo toga. Springsteen je i do sada izdavao svoje albume preko Sony Music Entertainment – Columbia Records tijekom cijele svoje karijere, počevši od njegovog debi albuma iz 1973. ‘Greetings From Asbury Park, N.J.’,  ali Sony Music nije imao prava na publishing i prava na mastere njegovih pjesama. Njegov posljednji album ‘Letter To You’ izašao je u listopadu 2020.

Prošlog mjeseca objavljeno je da je The Boss završio pregovore o prodaji svojih publishing prava za Sony Music. Springsteen je također želio prodati i svoja publishing prava koja su prije bila u vlasništvu Universal Music Publishing Group. Stekao je vlasništvo nad svojom glazbom još krajem 1980-ih i 1990-ih, a ovim se potezom pridružio Bobu Dylanu, Steve Nicks i Neilu Youngu koji su također prodali prava na svoje pjesme.

Dylan je svoju glazbu prodao Universal Music Publishing Group za 300 milijuna dolara, dok je Neil Young sklopio ugovor s Hipgnosis Songs Fund, koji je kupio 50 posto prava na njegov back katalog za 150 milijuna dolara.

 

 

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]