Brooklyn Nets: Kyrie Irving neće igrati ali niti trenirati s nama dok se ne cijepi

Ben Simmons iz Philadelphije 76ersa mu je konkurencija, međutim Kyrie Irving je ipak najjača priča aktualne predsezone NBA lige. Philadelphijin Simmons se izgleda malo po malo predomišlja, i nakon stava „neću igrati ove sezone ako moram ostati u Philadelphiji“, sada se pojavio na klupskim treninzima. Međutim, Irving ne popušta, ne želi se cijepiti protiv korona virusa, izgleda – po cijenu neigranja tijekom cijele sezone. Irving se također tek prije nekoliko dana pojavio na treninzima, međutim Brooklyn Netsi ne žele pristati na ideju da Irving igra samo gostujuće utakmice, jer u državi New York osobe starije od 12 godina koje nisu cijepljenje ne smiju prisustvovati događajima u zatvorenim prostorima.

„Irving je imao izbor, i odlučio se“, rekao je Sean Marks, GM Brooklyn Netsa. „Moj posao u klubu je da vučem najbolje poteze, makar oni ponekad neće biti prihvaćeni sa oduševljenjem. Nekad su te odluke teške, jednako kao što sam siguran da je Kyrie donio odluku koja je teška, a po kojoj je odlučio kako neće biti s ostatkom momčadi“.

Netsi su objavili odluku po kojoj neće prihvatiti Irvingov posao „na pola radnog vremena“, ali i kako neće moći niti trenirati s ostatkom momčadi. Bez barem jedne doze cjepiva, Irving ne može igrati 41 utakmicu u dvorani Netsa Barclays Centeru i dvije u Madison Square Gardenu, domu obližnjih Knicksa.

Brooklyn na ovaj način ostaje bez izuzetno važnog igrača u pohodu na titulu, beka koji je prošle sezone u regularnom dijelu bio na prosjecima od 26.9 koševa, 6.0 asistencija i 4-8 skokova po utakmici.

NBA liga počinje u noći s utorka na srijedu, prva utakmica odmah donosi ogled aktualnih prvaka Milwaukee Bucksa protiv Brooklyn Netsa. Izgleda, bez Irvinga.

Komentiraj