Cirque du Soleil

Brojne svjetske i domaće zvijezde lude za hit predstavom ‘Toruk – The First Flight’

Najveća hrvatska metropola našla se u privilegiranom društvu gradova kao što su Barcelona, Madrid, Milano, Moskva, Helsinki, London i Berlin koji će ugostiti ‘Toruk – The First Flight’, predstavu trupe Cirque du Soleil i to za manje od dva tjedna.

Nakon što napusti europski kontinent, nakon gotovo četiri godine i brojnih izvedbi diljem svijeta, ova će predstava zauvijek završiti svoj put i prestati s prikazivanjem. Ovaj jedinstven scenski spektakl nisu propustila pogledati ni brojna svjetski poznata lica poput Helen Hunt, Sigourney Weaver, Zoe Saldane, Lise Bonet, Maike Monroe, supružnika Mire Sorvino i Chrisa Backusa, Josha Duhamela, Damona Dayouba, Brucea McGilla te našeg proslavljenog glumca Gorana Višnjića.

Dolasku atraktivne izvođačke trupe u zagrebačku Arenu raduju se i domaće zvijezde. Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica na predstavu će povesti obitelj, a pridružit će joj se i glumica Bojana Gregorić Vejzović koja je na svom Instagram profilu na trenutak dočarala prepoznatljiva plava lica naroda Na’vi. Kreativna je bila i plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja Larisa Navojec koja je pozdravila dolazak Cirque du Soleila s kratkim video uratkom, a listi domaćih obožavateljica pridružile su se glazbenice Zsa Zsa i Antonija Šola te glumica Sementa Rajhard.

James Cameron redatelj je mega uspješnog filmskog hita ‘Avatar’ po čijem predlošku je i nastala ova predstava. Tijekom stvaralačkog procesa usko je surađivao s timom Cirque du Soleila za koji ima samo riječi hvale: “Volim kulturu koju je stvorio Cirque du Soleil, kako razmišljaju i na koji način potiču te osnažuju svoje izvođače. Toliko su mi se svidjeli neki od kostima, frizure i nakit iz predstave Toruk da razmišljam da ih integriram u najnoviji nastavak filma Avatar“.

James Cameron, glumica Zoe Saldana i Daniel Lamarre

Cirque du Soleil uvijek nastoji pružiti nešto novo i biti inovativan, a kako su imali veliku želju da u svoje predstave integriraju više tehnologije, u suradnji s dugogodišnjim partnerom tvrtkom SAP, razvili su revolucionarnu aplikaciju koja omogućuje publici da postane dijelom predstave kao nikada do sad. Aplikacija ‘Toruk – The First Flight’ može se preuzeti za iOS i Android pametne uređaje.

‘Toruk – The First Flight’ će biti postavljen u Areni Zagreb od 7. do 9. prosinca, četiri izvedbe su na rasporedu 7. prosinca u 20 sati, 8. prosinca u 15.30 i 19.30 sati te 9. prosinca u 15.30 sati.

Komentiraj