Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini pao za 1,8 posto

Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku ove godine veći je za 0,3 posto u usporedbi s veljačom, dok je u odnosu na ožujak prošle godine manji za 1,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 27,4 posto, proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 26,7 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 13 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 11,9 posto, u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda za 6,8 posto, osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 4,1 posto te proizvodnji električne opreme, za 3,8 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva tri mjeseca ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani veća je za 6,3 posto.

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 7,1 posto te u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 6,8 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, za 6,7 posto te proizvodnji strojeva i uređaja, za 4,8 posto.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u prva je tri mjeseca ove godine bio dva posto manji nego u istom razdoblju lani.

Komentiraj