Talijanski premijer Matteo Renzi obišao je mjesto željezničke nesreće u Apuliji u kojoj je, prema posljednjim podacima koje je objavila agencija ANSA, poginulo 27 ljudi, javlja u srijedu BBC.

Deseci ljudi su ozlijeđeni a neki su u kritičnom stanju nakon frontalnog sudara dva vlaka u utorak u južnoj talijanskoj regiji Apulij, u jednoj najtežih željezničkih nesreći u Italiji posljednjih godina.

Renzi je naredio službenu istragu nesreće.

“Želim izraziti sućut obiteljma stradalih i naredio sam istragu kako bi se saznalo tko je odgovoran. Mislim da to moramo u potpunosti razjasniti. Nećemo stati dok ne saznamo što se dogodilo”, rekao je Renzi.

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella rekao je da je taj sudar “neprihvatljiva tragedija” te da su njegove misli sa žrtavama i njihovim obiteljima.

Zasad nije jasno što je uzrok sudara, koji se dogodio po lijepom vremenu oko 11,30 sati.  Lokalni tužitelj iz obližnjeg Tranija kazao je da je još rano spekulirati o uzrocima nesreće, no da je najvjerojatnije u pitanju ljudska pogreška.

Talijanski mediji navode da je jedan od vlakova došao iz pravca Andrije, a drugi iz pravca Coratoa te da su oba vozila velikom brzinom. Oba su vlaka imala po četiri vagona, a slike s poprišta događaja prikazuju ih razbacane na golemom području. Neki od vagona toliko su oštećeni da su od njih ostale samo olupine.

Komentiraj