TROSTRUKO UBOJSTVO Policija našla naoružanog sumnjivca, on prijeti samoubojstvom

Dusko Jaramaz/PIXSELL

U srijedu oko 16:30 sati došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja u mjestu Brodarica kod Šibenika, potvrđeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske, piše ŠibenikIn.

“Danas, 26. travnja oko 16,35 sati u Brodarici tri osobe su pronađene mrtve, dvije u obiteljskoj kući i jedna u osobnom automobilu. Identitet smrtno stradalih osoba i okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a provode se opsežni izvidi s ciljem otkrivanja počinitelja”, priopćeno je iz policije.

Kod Brodarice je postavljena policijska blokada, na mjestu događaja, kod obiteljske kuće u blizini brodaričke škole i jedne autopraonice, policija je razvukla traku i ne dopušta pristup mjestu događaja, prenosi N1.

Ubijeni su supružnici Milka i Hakija Keranović, a pred njihovom kućom je pronađen leš Ivana Bajića. Doznaje se da je u kući Keranovića u vrijeme ubojstva bio i njihov sin Kemal, koji je navodno pobjegao za vrijeme napada. Ivan Bajić je nekadašnji tjelohranitelj i prijatelj pokojnog “kralja zagrebačkog podzemlja” Zlatka Bagarića.

Policija provodi intenzivno traganje za osobom Luketa Boris (1958.) iz Primoštena kojeg dovodimo u vezu s ovim događajem. Luketa je viđen na mjestu događaja te se sumnja da se udaljio s crvenim Cliom reg. oznaka ŠI 569 FD. Također, policija traga za vozilom Nissan 370 Z3 crne boje ŠI 900 EM, prenosi Index.hr.

Kako javlja Sibenik.in, motiv trostrukog ubojstva je dug od 420 tisuća eura, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, koji su zbog duga trebali izgubiti kuću. Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a nedavno su navodno postigli dogovor. Ipak, nešto se očito izjalovilo, pa je cijela priča kulminirala trostrukim ubojstvom.

Luketa nije jedini za kojim traga policija, zainteresirani su za još dvije muške osobe.

Policija je u 21:18 priopćila kako je pronašli Borisa Luketu na širem šibenskom području. Luketa je naoružan i prijeti samoubojstvom.

Kako doznaje Index, policija je našla sina ubijenog supružnika, Kemala Keranovića, koji se u ovim trenucima nalazi na razgovoru u policijskoj postaji.

Luketa se nalazi u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u Brodarici, nedaleko kuće u kojoj su se dogodila ubojstva. Naoružan hoda po dvorištu i prijeti da će se ubiti. Policija je od stanara tražila da pogase svjetla i ne izlaze van,Očevici kažu da Luketa kod sebe ima pištolj. Okružen je policijom naoružanom dugim cijevima i dok hoda po dvorištima i vrtovima privatnih kuća, prijeti da će se ubiti. Takva situacija traje već sat i pol, javlja portal Sibenik.in.

“Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema”, viče Luketa.

Policija je prišla Luketi na samo nekoliko metara, a on razgovara na mobitel.

 

 

 

Komentiraj