Brnjac: “Zadar više nije u crvenom, ostajemo najsigurnije odredište na Mediteranu”

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u srijedu kako je Zadarska županija “nakon gotovo mjesec dana u crvenom izašla iz zone rizičnih županija”. “Ovime zadržavamo titulu najsigurnije destinacije na Mediteranu i pokazujemo da je uz dobru pripremu turizam moguć i u vrijeme pandemije”, kazala je u Zatonu, poslije sastanka sa zadarskim županom Božidarom Longinom i turističkim djelatnicima.

“Uz adekvatne mjere Stožera civilne zaštite RH, cijepljenje i suradnju turističkog sektora i ostalih u lancu putovanja epidemiološka situacija nam se dodatno popravlja. Zadarska županija je nakon gotovo mjesec dana u crvenom izašla iz zone rizičnih županija i to je sjajna vijest na početku kolovoza, s obzirom na činjenicu da se od 1.7. do 31.8. ostvaruje više od 58% godišnjeg turističkog prometa. Ovime zadržavamo titulu najsigurnije destinacije na Mediteranu i pokazujemo da je uz dobru pripremu turizam moguć i u vrijeme pandemije, poručila je ministrica Brnjac te dodala kako smo ispunili i sve preduvjete kako bi turisti koji dolaze u Hrvatsku mogli biti sigurni da će se nesmetano moći vratiti kući nakon ljetovanja. U suradnji s regionalnim turističkim zajednicama i zavodima za javno zdravstvo osigurano je dodatnih 350 punktova za testiranje, Republika Hrvatska sufinancirala je antigenske testove te je omogućeno i cijepljenje stranih turista”, kazala je Brnjac.

„Poduzeli smo sve korake kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju u koju dolaze, ali i iz koje se mogu bez problema vratiti u svoje zemlje. Sigurnost naših sugrađana i turista nam je na prvom mjestu, te pozivam na daljnje pridržavanje mjera, jer to je jedina garancija uspješne turističke sezone ”, rekla je ministrica Brnjac.

Od početka godine u Zadarskoj županiji ostvareno je 780.000 dolazaka i 6 milijuna noćenja, odnosno 36 posto više dolazaka i 24 posto više noćenja nego u isto vrijeme protekle godine. U odnosu na isto razdoblje 2019. godine ostvaruje se 67 posto dolazaka i 77 posto noćenja.

Najposjećenije destinacije u dosadašnjem dijelu 2021. godine u Zadarskoj županiji su Vir s 1,2 milijuna noćenja, Zadar sa 732.000, te Biograd i Pag s 507.000 i 435.000 noćenja, javio je zadarski.hr.

 

Komentiraj