Brnjac: “Samo jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među zemlje koje su visokorizične, zato pozivam građane da se cijepe u što većem broju”

U Hvaru je održan sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te predstavnicima turističkog sektora. Tema su poduzete mjere radi što uspješnije i sigurnije turističke sezone.

Na sastanku se analizirala epidemiološka situacija i mjere koje treba poduzimati kako bi sezona bila uspješna. Ministrica je rekla kako se zadarski slučaj nekontroliranog širenja zaraze ne smije ponoviti.

“Još jednom apeliram da se što veći broj građana odazove na cijepljenje. Informirani smo da je tzv. indijski soj u Hrvatskoj, moramo voditi računa o tome. Samo jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među zemlje koje su visokorizične”, upozorila je za HRT ministrica Nikolina Brnjac.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin je rekla da bi se mladi, koji žele ići u noćne klubove, morali cijepiti.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]