Brnjac: ” Pripremamo mjere za pomoć sportskom sektoru”

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac komentirala je aktualnu situaciju oko gospodarskih mjera za očuvanje radnih mjesta i najavila mjere za pomoć u sportskom sektoru.

Komentirajući pregovore s ugostiteljima Brnjac je rekla da su pokrivanjem fiksnih troškova obuhvatili sve djelatnosti koje su ovim mjerama ugrožene.

“Svi oni koji su imali pad prihoda veći od 60 posto imaju veći na iznos pokrivanja dijela fiksnog troška, rekla je Brnjac u Dnevniku HRT-a.

“Pripremamo mjere za pomoć sportskom sektoru”, dodala je

Dodala je kako je očuvanje radnih mjesta i gospodarskog sustava na prvom mjestu.

“Donošenje ovakvih mjera nije nikome drago, ali one su nužne”, poručila je između ostalog.

Mnogi upozoravaju na nelogičnosti u zabrani određenih sportsko-rekreacijskih aktivnosti. Brnjac je rekla da su teretane obuhvaćene mjerama za očuvanje radnih mjesta i Covid-kreditima, a omogućeno im je i pokrivanje fiksnih troškova.

Između ostalog rekla je i da Stožer civilne zaštite nije zabranio aktivnost na otvorenom.

“Mi govorimo sada o tri tjedna. U tom periodu trebamo smanjiti kontakte i omogućiti ono što je najvažnije, a to je funkcioniranje školskog sustava”, rekla je Brnjac.

Što se skijaške sezone tiče, rekla je da je legitimno pravo svake države koja se oslanja na zimski turizam da pokrene ili ne pokrene skijališta.

Brnjac je rekla da trebamo planirati stabilnu turističku sezonu te poručila da se Hrvatska pokazala kao sigurna destinacija.

“U siječnju ćemo krenuti s jakim marketinškim kampanjama upravo u zemljama u našim okruženju”, rekla je Brnjac, istaknuvši da Hrvatska ima dobru cestovnu povezanost s ostalim državama, što nam je omogućilo da imamo velik broj turista koji su se osjećali sigurno

Komentiraj