Brnjac: “Dobra epidemiološka situacija je ključ za turizam i zbog toga je projekt ‘Siguran boravak u Hrvatskoj’ pokrenut”

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac komentirala je prognoze kako bi mogla izgledati turistička sezona 2021. u Hrvatskoj i Europi i što će biti ključni faktor za hrvatski turizam.

Europa je prošle godine uspjela spasiti dio svoje ljetne turističke sezone, no postoje sumnje da se to možda neće ponoviti i ove godine. Procijepljenost je niska, broj zaraženih raste, pojavljuju se nove varijante zaraznijih i opasnijih virusa.

Na pitanje kako komentira obustavu putovanja u slovačkoj na nekoliko mjeseci i hoće li takvi potezi utjecati na hrvatsku turističku sezonu, ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac kaže kako “s obzirom na epidemiološku situaciju u Slovačkoj, drugo nije bilo ni za očekivati”.

“Naravno da su zaustavili putovanja, imaju izuzetno tešku situaciju. Glavni preduvjet za turističku sezonu je dobra epidemiološka situacija. Upravo zato smo već krajem prošle godine počeli s razvojem projekta Siguran boravak u Hrvatskoj, odnosno Stay safe in Croatia”, kaže Nikolina Brnjac za Dnevnik HRT-a.

Ministrica kaže kako je glavni cilj ovog projekta da potiče sve u turističkom sektoru na pridržavanje svih epidemioloških mjera. Mjere su raspisane i dogovorene u suradnji sa svim dionicima turističkog sektora i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Komentiraj