HINA/ TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

BRNABIĆ “Ne vidim povod za prosvjednu notu, spustimo loptu”

Srbijanska premijerka Ana Brnabić komentirala je u ponedjeljak protestnu notu, koju je Hrvatska putila Srbiji zbog izjava Ivice Dačića na otvorenju izložbe o Jasenovcu u zgradi UN-a u New Yorku.

Brnabić je izjavila kako su odnosi Srbije i Hrvatske uvijek komplicirani, ali i da ne vidi razloge za protestnu notu. “Žao mi je zbog te note, ne vidim povod za nju. Hrvatska je trebala podržati tu izložbu da bismo obilježili strašne stvari koje su se dogodile u Drugom svjetskom ratu, kako se više nikad ne bi ponovile”, rekla je srbijanska premijerka.

Dodala je kako je ‘strašno’ da se o tom pitanju uopće vodi debata, i to na međunarodnoj razini. Brnabić kaže kako Srbija ima pravo i obavezu ukazati na žrtve iz Jasenovca, te kako bi Hrvatska to trebala raditi i sama ili sa Srbijom, Izraelom i romskom organizacijom.

“Srbija je stvarno iskreno, ozbiljno posvećena dobrosusjedskim odnosima, ali hajdemo spustiti loptu i reći da su zločini u Jasenovcu strašni na međunarodnoj razini”, poručila je premijerka Srbije, prenose tamošnji mediji.

Komentiraj