BRNABIĆ: “Najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja”

Screenshot

O Šešeljevom incidentu oglasila se Ana Brnabić, premijerka Srbije, javlja N1.

“Nedvosmisleno, najoštrije osuđujem ponašanje Vojsilava Šešelja. Pokušaj trganja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vrijeđanje članova službenih delegacija u posjeti našoj zemlji, nije ponašanje koje predstavlja Srbiju, vrijednosti Vlade Srbije i većine naših građana”, napisla je Brnabić na Twitteru.

U priopćenju koje je Brnabić poslala stoji kako “kao predsjednica Vlade Srbije apeliram na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu s cilјevima koje smo kao društvo postavili – da idemo naprijed i budemo primjer zemlјe koja, kroz suradnju sa svima, osnažuje vlastito društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regiji i Europi. Srbija treba nuditi rješenja za sve izazove koje imamo, umjesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo”.

“Nedavnim posjetom predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj i sastankom s predsjednicom Hrvatske, Kolindom Grabar-Kitarović, odnosi dvije zemlјe dobili su novu dinamiku. Izjave svih naših dužnosnika, sastanci i potezi koji su nakon toga uslijedili dodatno su potvrdili opredjelјenje Srbije da s Hrvatskom razvijamo dobrosusjedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj suradnji i postizanju stabilnosti u cijeloj regiji. Ovakvo ponašanje ne predstavlјa vrijednosti Vlade Srbije i većine naših građana”, napisala je Brnabić.

“Srbija je iskreno i duboko posvećena suradnji, razumijevanju i dijalogu. Ovo su vrijednosti Srbije koja je okrenuta bolјoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ove regije”, zaključila je srpska premijerka Brnabić.

Komentiraj