PATRIK MACEK/PIXSELL

Brkićevi stranački rivali već mu traže zamjenu

Nije prošlo ni 24 sata otkako je glavni tajnik HDZ-a završio u bolnici, a već je počela potraga za njegovim zamjenikom

Nije prošlo ni 24 sata otkako je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić zbog gubitka svijesti završio na intenzivnoj njezi, a u HDZ-u su već počela nagađanja o tome tko će ga zamijeniti na dužnosti. Kao najizgledniji kandidati za tu odgovornu poziciju spominjali su se politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak i saborski zastupnik stranke Davorin Mlakar.

Iako je ustanovljeno da Brkićeva nesvjestica nije ni posljedica infarkta ni moždanog udara, daljnjim pretragama tek treba ustanoviti što mu je, pa se očekuje da bi eventualne daljnje komplikacije njegovog zdravstvenog stanja mogle biti veliki problem za HDZ , zato što je on njihov glavni operativac i organizator na terenu od kojeg se očekuje ključan doprinos, bez obzira na to što je ove godine uz njega direktoricom izborne kampanje imenovana i kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Zapravo se već imenovanjem Josipe Rimac za direktoricu kampanje u svibnju ove godine na stranačkom sastanku u Kutjevu, te Tomislava Karamarka šefom političkog stožera HDZ-a, a političkog tajnika Tomislava Čuljka šefom koordinacije željelo djelomično smanjiti Brkićev utjecaj. Brkić je formalno kao šef izbornog stožera ostao najjača figura u stožeru, ali je morao pristati na podjelu odgovornosti s ostalim članovima stožera kako bi se njega rasteretilo.

Pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja koje liječnici pripisuju upravo prevelikoj iscrpljenosti i izloženosti ogromnoj količini stresa, sada je poslužilo nekim Brkićevim unutarstranačkim rivalima koji su čak plasirali teze da će on sam podnijeti ostavku. Međutim, prema onom što tvrde Nacionalovi izvori iz HDZ-a, to ne dolazi u obzir, pogotovo ako se njegovo zdravstveno stanje popravi. Kako doznaje Nacional, Brkiću je već sada znatno bolje i on je u ponedjeljak s intenzivne njege prebačen na jedan od redovnih odjela u KBC-u Zagreb gdje su mu, nakon obavljenih pretraga, preporučili mirovanje u trajanju najmanje dva tjedna. No, poznavajući ga dobro, na radnom mjestu u stranci ga očekuju i prije isteka tog roka.

Komentiraj