Brkićeva čestitka za Dan državnosti: “Kud god idem sa mnom je Hrvatska”

Robert Anic/PIXSELL

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić čestitao je u subotu Dan državnosti RH poručivši  kako “nikad nismo i ne smijemo prestati raditi za Hrvatsku i bolje sutra, to je naša istina i naša misija”, dodavši “kud god idem sa mnom je Hrvatska”.

Brkić je na svom facebook profilu napisao kako je na “današnji dan, prije 25 godina, Hrvatska proglašena neovisnom i slobodnom, hrvatski stijeg zavijorio se i nakon toliko dugo čekanja proglašeni smo suverenom državom”. Istaknuo je kako je to dan koji su naši preci iščekivali godinama, tisuće ih je poginulo, odselilo i nestalo. Unatoč svemu, Hrvatska je uspjela i stvorena je”, napisao je Brkić na svom facebook profilu.

Ocijenio je kako je “u 25 godina bilo teških trenutaka, pogibelji, letargije, izdaje, a i ucjena”. No, poručio je, nikad nismo i ne smijemo prestati raditi za Hrvatsku i bolje sutra, jer je to naša istina i naša misija.

“Bilo je i bit će teških trenutaka. Zbog naših najmilijih kojih više nema i zbog naše djece čije nas oči iskreno gledaju s punim povjerenjem – zbog njih ne smijemo odustati i nikada nećemo”, istaknuo je Brkić.

Napominjući “kako su nas godinama drugi vodil”i, zamjenik predsjednika HDZ-a istaknuo je kako su mladi naša snaga, a njihovi rezultati u pravim uvjetima u Hrvatskoj koja otvara radna mjesta i zapošljava mlade, pridonijet će stabilnosti i etabliranju Hrvatske u svijetu.

Upitao se zar možemo gledati i tolerirati melankoliju, nerad i raseljavanja nakon što su uslišane naše molitve o zajedništvu, istinskom domoljublju i vjeri u Domovinu, slobodnu i ponosnu.

“Imamo slobodu. Sada je zajedničkim snagama podignimo na mjesto koje zaslužuje – mjesto uspješne europske države. I ono dublje s Hrvatskom me veže, s Hrvatskom Hrvata, s patnjama njenim, sa smijehom i nadom, s ljudima me veže, te ja kao Hrvat brat sam sviju ljudi i kud god idem sa mnom je Hrvatska. Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i izvan njene, čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske”, napisao je Brkić na facebook profilu.

Komentiraj