Zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Milijan Brkić izjavio je danas u Kninu da u HDZ-u nema raskola te da će HDZ na čelu „nove saborske većine“ predložiti mandatara o kojem će javnost biti informirana.

Ako se iznošenje različitih stavova i promišljanja o državi na stranačkim tijelima zove raskol, daj bože da takvih raskola bude što više, kazao je Brkić nakon svečane sjednice kninskog Gradskog vijeća i dodao da što se tiče jedinstva i zajedništva unutar stranke, te poštivanja odluka stranačkih tijela, sigurno nikakvog raskola nema.

Nova saborska većina kojoj će HDZ biti lokomotiva kompozicije, predložit će mandatara, odnosno nadležna stranačka tijela zajedno s našim koalicijskim partnerima, i javnost će za to doznati, kazao je Brkić za Hrvatski radio.

On je odbacio mogućnost dodatnih izbora kazavši da oni nikome neće donijeti dobro, “samo će zaustaviti procese i donijeti dodatne troškove”, te pozvao saborske zastupnike da već jednom preuzmu odgovornost za ono što su ih birali hrvatski građani.

Komentiraj