Patrik Macek/PIXSELL

Brkić stigao na sastanak Predsjedništva: "Ovo nije Komunistička partija, hvala Bogu"

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić stigao je u utorak ujutro na sastanak užeg Predsjedništva stranke.
“Danas je redovna sjednica užeg predsjedništva, predsjednik stranke predlaže teme dnevnog reda. Ovo je HDZ, nije Komunistička partija, hvala Bogu”, rekao je Brkić.
Dodao je kako u državi postoje institucije koje se bave progonom. “Time se ne bave političke stranke”, kazao je novinarima ispred središnjice HDZ-a.
Upitan stoji li i dalje pri kritikama institucija, koje je ranije izgovorio, Brkić je rekao da nije kritizirao institucije. “Rekao sam da u nečemu ne želim sudjelovati i i dalje stojim pri tome”, rekao je.
Na sastanku bi se, između ostalog, trebalo raspravljati i o njemu. Sastanak je zatražio predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.
Milijan Brkić u HDZ-u je počeo jačati nakon što je u mandatu Jadranke Kosor ušao u Sabor. “On ga je, to jest Karamarko, preporučivao kao branitelja, dragovoljca. Rekao mi je u jednom trenutku, pri kraju tog razgovora, da će mi gospodin Brkić biti vjeran do groba i preko groba ako to učinim”, rekla je Kosor, dodajući da joj je Brkić na kraju okrenuo leđa te da je time prestala njegova vjernost. Otkrila je i da je Brkić bio jedan od inicijatora njezina izbacivanja iz HDZ-a.

EKSKLUZIVNO: Gotov je! Brkića izbacuju po istom ključu kao i Kosor

Komentiraj