Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u četvrtak je za Novu TV branio klauzule ugovora koje je Ante Ramljak sklapao s kreditorima, zbog čega SDP pokreće proceduru za opoziv Vlade.

SDP je danas najavio kako će tražiti opoziv cijele Vlade, a Brkić kaže da to nije ništa novo od SDP-a. “Pokušali su i prije, nije im prošlo, a neće im proći ni ovaj put. To je još jedan od igrokaza SDP-a. Oni vole kupus pa nastavljaju s kupusom”, kazao je Brkić.

Kaže i kako ne vidid razlog zbog kojeg je premijer Andrej Plenković danas trebao doći u Sabor i objasniti neke sporne odredbe unutar ugovora. “Niti je ugrožena gospodarska stabilnost, kao ni financijska, niti nacionalna sigurnost, osim legitimnog političkog zahtjeva opozicije”, rekao je dodajući da je HDZ, odnosno HDZ-ova Vlada, posljednja koja bi imala nešto skrivati.

“Do sada su hrvatske vlade bile bankomat i samoposluga gospodinu Todoriću. Ova Vlada je prva rekla “dosta” jer, kao što javnost zna, u veljači ove godine gospodin Todorić je bio na sastanku u Vladi kad je tražio 2,3 milijarde kuna da intervenira država iz proračuna za spas Agrokora. Da je Vlada na bilo koji način htjela pogodovati Todoriću tada bi mu to dala kao što su to radile i prijašnje Vlade i kreditirale ga iz državnog proračuna”, objasnio je.

Dodao je kako se HDZ nikada nije bojao Povjerenstva, već se samo drži procedura i zakona. “Kolege iz SDP-a, Mosta i opozicije pokušavaju na jeftin demagoški način hrvatskoj javnosti prezentirati nešto što nema veze s realnošću. SDP je predložio Povjerenstvo o Agrokoru. HDZ nikad nije bio protiv”, istaknuo je, između ostalog.

Komentiraj