Patrik Macek/PIXSELL

Brkić nije došao na sastanak Kluba zastupnika HDZ-a

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u srijedu je, uoči Aktualnog prijepodneva u Saboru, komentirao aktualne političke teme.
Jutros je u Saboru održan sastanak Kluba zastupnika HDZ-a, a na njemu nije bilo zamjenika predsjednika stranke i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića. Bačić je rekao da se Brkić ispričao za nedolazak, jer je jutros imao neke obaveze. “Što se tiče rada gospodina Brkića u Saboru, tu apsolutno nema nikakvog problema”, rekao je Bačić.
Upitan šteti li Brkić HDZ-u i predstavlja li uteg za stranku, Bačić je spomenuo izjavu predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića, koji je jučer, nakon sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a, rekao da je Brkić iznio svoju stranu, ali da će se pustiti institucije da rade svoj posao, nakon čega će se vidjeti što dalje, prenosi N1.
Upitan vjeruje li Brkiću, Bačić kaže kako se ovdje ne radi o tome vjeruje li se nekome ili ne. “Treba imati sve informacije kako bi se mogao donijeti sud. Pozivam sve da pričekamo završetak istražnih radnji, nakon čega ću vas upoznati sa svojim stavom”, kaže Bačić.
Što se tiče aktualnog prijepodneva, za očekivati je da će oporba Plenkoviću uputiti brojna pitanja o Brkiću. Bačić, pak, ne vjeruje da se to može i na koji način štetiti HDZ-u. Bačić poručuje kako su to ‘pucnjevi u prazno’ te kako će Vlada i premijer izaći još jači.

Komentiraj