BRKIĆ “Možda je Lovro Kuščević Nostradamus”

Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u srijedu je u Saboru kazao kako ne bi dodatno ponavljao ništa o temi lažnih SMS-ova te da će sve utvrditi istraga. Na pitanje otkud manipulacije o kojima je u utorak govorio, Brkić kaže da “to morate pitati one koji konstruiraju laži”.

“Nisam se čuo (s Vargom)”, rekao sam sve što sam imao o toj temi, pustimo institucijama da odrede svoj posao”, izjavio je Brkić novinarima u Hrvatskom saboru.

”Možda je politički tajnik Nostradamus, ne znam”, rekao je potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić komentirajući izjavu Lovre Kuščevića da neće tolerirati ponašanja koja štete stranci. Kuščević je to rekao reagirajući na medijske napise da se bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Milijan Brkić dovode u vezu sa SMS falsifikatorom Franjom Vargom.

Podsjetimo, bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga pritvoren je zbog sumnje da je izradio lažne SMS poruke za Zdravka Mamića, a u svojem je iskazu Uskoku navodno rekao da su se njegovim uslugama koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik te stranke Milijan Brkić.

SENZACIONALNO Varga otkrio Uskoku da ga je s Mamićem spojio Karamarko

Brkić je u utorak rekao da su “manipulatori iskoristili istragu Uskoka i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u”.

Upitan o fotografiji sa Vargom, koju je u utorak objavio Telegram, Brkić kaže da su mogli pronaći ‘i neku ljepšu sliku’ te dodao da se fotografirao s mnogim ljudima. Na pitanje zašto informacije cure u medije, odgovorio je kako se zbog toga trebaju zamisliti institucije. “Sustav se treba protresti i zaštiti istrage”, rekao je Brkić, kako prenosi N1.

“Nemam veze s prosvjedom u Vukovaru”

Na pitanje vode li se oko prosvjeda u Vukovaru unutarstranačke borbe, rekao je kako kažu da su u strahu velike oči.

“Ne bojim se nikoga, ne treba se bojati naroda ni branitelja. Nemam veze s prosvjedom u Vukovaru. To je posebna, bolna rana društva. Lako je iz ove pozicije razgovarati o Vukovaru, treba živjeti tamo, treba razumjeti Vukovarce. To je prebolna rana da bi se rješavala na ulici, ali svatko treba moći izreći svoj stav”, rekao je Brkić.

Dodao je kako ne zna hoće li ići na najavljeni prosvjed u Vukovaru. “Rekao sam svoj stav o tom mirnom okupljanju, ne bi bilo dobro da se pretvori u politički skup”, kazao je novinarima, koji su ga upitali i za izjave Milorada Pupovca i posjetu Bačkoj Palanci.

“Hrvatska je slobodna zemlja. Mi smo članica Europske unije, svi imamo putovnice, svi možemo putovati pa tako i Pupovac može ići u Bačku Palanku i gdje hoće. Mi koji smo izabrani u Sabor moramo imati odgovornost prema onima koji su nas izabrali. Tako i Pupovac mora biti svjestan odgovornosti”, zaključio je Brkić.

Komentiraj