BRKIĆ: Milanović sve nudi samo da ostane na vlasti ili u vlasti

FaH

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić poručio je u četvrtak da je nastup Zorana Milanovića obrazac kako se ne smije ponašati onaj tko je izgubio, ustvrdivši kako Milanović sve nudi samo da ostane na vlasti ili barem u vlasti.

“Milanovićev nastup obrazac je kako se ne smije ponašati onaj tko je izgubio, dapače upravo je u porazu potrebno zadržati obraz i dostojanstvo. Kažu kako se onaj koji gubi, ima pravo ljutiti, a političari bi posebno trebali birati riječi. Trebali bi voditi računa kako se obraćaju javnosti i kako oslovljavaju svoje kolege i suradnike”, objavio je Brkić na svojoj facebook stranici.

Kaže da Milanovića ne zanima ni Hrvatska niti boljitak hrvatskog puka, već njegova fotelja, vlast i SDP-ova “kriminalna hobotnica”. “Partijski uhljebi i karijeristi iz njegove koalicije, gospođa Pusić i ostali, mogu podnijeti Hrvatsku jedino kao okvir za vlast i onog trenutka kad su shvatili kako im se smanjuje prostor, oni su se pobunili”, navodi Brkić.

“Gospoda iz lijeve koalicije” znaju da u Vladi stručnjaka za njih nema mjesta, budući su pokazali da nisu stručni. Brkić se pita tko bi u svojoj tvrtki zaposlio Gordana Marasa, Tihomira Jakovinu, Arsena Bauka, Predraga Matića ili Sinišu Hajdaša-Dončića.

“Gospođa Opačić uvela je strahovladu u ministarstvo, gospodin Grčić sam sebe ne razumije, kulturu su prepustili ulici i opskurnim ljevičarskim organizacijama, odakle su dolazili njihovi ministri. Ministar zdravlja u stalnom je sukobu s liječnicima. Što to oni kvalitetno nude hrvatskim građanima? Nude nam onu istu ideologiju koja je bila tamnica hrvatskog naroda i koju naš narod više ne prihvaća. Nude Hrvatsku orijentiranu regiji”, rekao je.

Brkić optužuje Milanovića da s pozicija vlasti želi nastaviti s “opstrukcijom istraga protiv svojih partijskih kolega i poslušnika te nastaviti transferirati sredstva iz državnog proračuna prema svima koji su ga podupirali zadnje četiri godine”. Što je sa svima koji su pravomoćno osuđeni, što naravno “mentalnim komunistima” očito ništa ne znači, jer njih Partija nije osudila, pita Brkić.

Milanović je zaboravio da smo se dugo i teško borili kako bi se vratili u okvir zapadne civilizacije i postali članica EU i NATO-a, što u Milanovićevoj vlasti ne mogu prihvatiti. “Prodaju državnu imovinu sumnjivim ruskim firmama i po svaku cijenu nas drže u ‘regionu’. Posvađali su nas sa svim zapadnim susjedima, koji se žicom od nas ograđuju, a guraju nas u Region. Tko zna na koga će sutra nasrnuti”, piše Brkić.

Tvrdi da Milanović uporno dijeli Hrvatsku, ne može zamisliti ni tripartitnu, niti dvopartitnu Hrvatsku, jer za njega postoji samo vlast njegove partije, što mu je ostalo od njegovih prethodnika iz olovnih vremena. Za komuniste su svi politički neistomišljenici, odmah i neprijatelji, odnosno kriminalci, navodi glavni tajnik HDZ-a.

Milanović se odlučio vratiti pregovorima nakon prospavane noći, kada je shvatio da više nije na čelu države i da neće ostati niti na čelu partije. “Kada su mu njegovi suradnici objasnili što bi ih sve moglo zadesiti nakon što izgube društveni i politički utjecaj, a o kontroli nad nekim važnim državnim institucijama da i ne govorimo, odlučio se Milanović vratiti. Sve nudi samo da ostane na vlasti ili barem u vlasti. Baš ga briga što je u utorak govorio. Odlučno naprijed u svijetlu reformsku budućnost”, piše Brkić na svom facebook profilu.

Komentiraj