HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

BRKIĆ “HDZ se ne bavi kupovanjem, nego razgovara sa svim zastupnicima, osim sa SDP-om i HNS-om”

HDZ-ov zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić u četvrtak je za Novu TV rekao kako je siguran da će saborski Odbor za Ustav donijeti zaključak sukladan Poslovniku, a sjednicu Sabora, koja počinje u 11 sati, vosit će Željko Reiner.

Na pitanje kako HDZ-u pauza u radu Sabora do završetka lokalnih izbora treba kako bi ‘kupili ili prikupili još neke zastupnike za parlamentranu većinu’, Brkić kaže kako se HDZ ne bavi kupovanjem.

“Ti kritičari koji govore takvim jezikom, mislim da govore neargumentirano u svojoj bijedi, jadu i tuzi zbog toga što oni nisu u poziciji. Ali HDZ se ne bavi kupovanjem, nego razgovara sa svim zastupnicima, osim sa SDP-om i HNS-om. Tako da ćemo sigurno prije sljedećeg zasjedanja Sabora imati 76 ruku za izglasavanje nove većine”, najavio je.

Dodao je kako će u izglasavanje novog predsjednika Sabora ići tek kada prikupe 76 glasova. Taj potez objasnio je time da HDZ izlazi u susret stabilnosti političkog prostora u Hrvatskoj. Upitan je koliko zastupnika nedostaje za izglasavanje ministara, rekao je da će se to vidjeti na prvoj sljedećoj sjednci, najvjerojatnije nakon lokalnih izbora.

Brkić navodi kako je HDZ pojazao ‘itekako veliku odgovornost’ i brinuo o političkoj i financijskoh stabilnosti. Na pitanje o optužbama Mosta, Brkić je rekao da one ne stoje. “Inače, kad se dvoje ljudi razvode, kad je velika ljubav, onda je velika svađa nakon toga. Pogotovo kod onih koji nemaju argumenata”, rekao je Brkić.

Dodao je da je Most imao sve upravljačke mehanizme represivnog aparata u svojim rukama. Rekao je i da HDZ nije za nove izbore jer to znači dodatni trošak veći od 120 milijuna kuna. “To iziskuje dodatno umaranje hrvatskog naroda. Hrvatskom narodu je dosta izbora, potrebna mu je politička, gospodarska i financijska stabilnost”, naglasio je.

Brkić ponavljha da HDZ nije za nove izbore, ali je za njih spreman. “Sigurno će proći bolje nego ovi drugi na političkoj sceni”, rekao je Brkić, zaključujući da s Mostom sigurno neće koalirati i treći put.

Komentiraj