BRKIĆ: “Bio sam protiv koalicije i s Mostom i s HNS-om, htio sam HSS”

Aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u ponedjeljak je u središnjici stranke predao svoju kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a i odgovorio na prozivke Andreja Plenkovića da je on bio taj koji je 2016. godine zagovarao koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom.

“Predao sam kandidaturu za potpredsjednika stranke, kao što sam i najavio. Sada kreće prikupljanje potpisa, pozvao bih sve članove da iskažu svoju volju, da potpišu onom kandidatu za kojeg misle da će zastupati njihove interese”, rekao je Brkić novinarima.

Kazao je da su posljedice sadašnjih aktivnosti porazi na dvama izborima te da se članstvo na terenu imalo kome obratiti dok je on obnašao dužnost glavnog tajnika stranke.

Komentirao je i Plenkovićevu izjavu da se nakon izbora 2016. godine zalagao za koaliciju s HNS-om.

“Ja osobno sam prvo protiv koalicije s SDP-om i 2016. godine nakon parlamentarnih izbora bio sam protiv koalicije s Mostom i sa HNS-om”, rekao je Brkić, dodavši da je on tada bio bliži HSS-u.

“Od Beljaka i još 4 zastupnika HSS-a sam dobio potpise, osobno sam išao u njihovu središnjicu, za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, blisko svjetonazoski i ideološki i ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om, ne znam tko to priča i zašto to govori”, rekao je Brkić.

Novinari su ga upitali znači li to da Andrej Plenković laže, a Brkić je odgovorio: “To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom, danas je Stepinčevo i ima priliku ispovjediti te riječi”.

Za Andreja Plenković kaže da je vrhunski stručnjak u vanjskoj politici te da dobro pliva u Bruxellesu. “Što se tiče stranke, stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, izgubili smo dvoje izbore. Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti”, zaključio je Brkić.

Plenković poručio oponentima: “Ne vidim da su oni nešto agilni, ja sam agilniji”

Komentiraj