Brittney Grinner, košarkašica donedavno zatočena u Rusiji, odigrala svoj prvi meč

Autor:

23.04.2016., Sibenik - Kosarkaska lopta u kosu. "nPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Po prvi put od 2021. godine, Brittney Grinner igrala je u petak košarku. Igračica Pheonix Mercurya izašla je na teren protiv Los Angeles Sparksa nakon gotovo 10 mjeseci pritvora u Rusiji. 

Grinner, dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalj, u veljači je 2022. godine u Rusiji bila uhićena pod optužbama za drogu.  Krajem 2022. godine bila je osobođena iz ruske kaznene kolonije u razmjeni zatvorenika visokog profila. Razmjenu su vodile Sjedinjene Američke Države.

“Nisam mislila da ću sjediti ovdje. Nisam mislila da ću ovako brzo igrati košarku. Nisam znala kako će ići, vratiti se tome. Zahvalna sam što sam ovdje, to je sigurno”, rekla je novinarima Grinner koju je dočekalo gromoglasno slavlje kada je izašla na teren. U prvoj minuti dobila je šut za 2 poena, a tijekom 17 minuta postigla je 10 poena.

Grinner je prije zatvaranja bila jedna od vodećih snaga u Ženskoj NBA, a sada, kako sama priznaje, ju čeka mnogo posla kako bi se “vratila na staro”.

“Nisam se osjećala kao da sam otrovna plinom ili da umirem. (Ja) skidam te paučine, rješavam se loše odjeće”, komentirala je svoju igru poslije meča Grinner,

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.