Britansko vijeće za modu potiče mlade dizajnere da pokažu talent i kreativnost

Slavko Midzor/PIXSELL

Britansko vijeće za modu (BFC) i dalje nastoji ojačati poziciju modne industrije unutar britanskih granica i afirmirati mlade dizajnere, piše britishfashioncouncil.co.uk.

Nedavno je pokrenut natječaj, koji vodi Institut za pozitivnu modu (IPF), a u projekt se uključila i tvrtka Swarovski. Cilj je otkriti talent individualaca iz Velike Britanije. Stručni ocjenjivački sud se sastoji od direktora, glavnih urednika i istaknutih osoba iz svijeta mode, među kojima su Caroline Rush (BFC), Edward Enninful (British Vogue), Farrah Storr (ELLE UK), Giovanna Engelbert (Swarovski)…

Rad dizajnera će se razmatrati i prema važnim kriterijima Instituta. Osim talenta, kreacija, projekata, stručnjacima će biti važno traženje promjene i pozitivan stav prema kretanjima u modnoj industriji. Ono što će također biti vrlo važno je njihov odnos prema okolišu i zajednici.

IPF djeluje kroz razne projekte od 2020. godine. Kroz lokalni značaj i akcije se želi potaknuti međunarodna suradnja djelatnika u industriji mode. Ovo je samo jedna od inicijativa Britanskog vijeća za modu, koji se od 1983. godine istaknuo kao vrlo utjecajna i inovativna organizacija.

Komentiraj