Transparent na kojem piše “Gradite mostove a ne zidove” izvješen je u petak na najpoznatijem londonskom mostu Tower Bridgeu u sklopu niza prosvjeda diljem svijeta u svrhu izražavanja nezadovoljstva zbog predsjedničke inauguracije Donalda Trumpa.

Dio prosvjednika je držao natpis sastavljen od ružičastih slova “Djelujte sada!”, a drugi su izvjesili transparent na ogradu mosta. Rijekom Temzom prošao je i motorni čamac s crnom zastavom na kojoj je također pisalo “Gradite mostove a ne zidove”.

Pokraj britanskog parlamenta prosvjednici su razvili transparente s natpisima “Migranti su ovdje dobrodošli” i “Migracija je starija od jezika” na Westminsterskom mostu. Planirano je još prosvjeda u Londonu, drugim britanskim gradovima i diljem svijeta u petak.

Donald Trump prisegnut će na svečanosti u Washingtonu u petak u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. Očekuju se prosvjedi u Washingtonu tijekom njegove inauguracije kao i u gradovima od Toronta do Sydneya, Adis Abebe i Dublina zbog njegove politike za koju kritičari kažu da donosi podjele i da je opasna.

Prosvjed u Londonu organizirala je skupina aktivista koja je nazvana “Mostovi a ne zidovi” nakon što je Trump obećao da će izgraditi zid na granici s Meksikom.

Komentiraj