Britanski princ Andrew se povlači zbog pedofilske afere

Britanski princ Andrew, poznat i kao sin aktualne britanske kraljice Elizabete, objavio je da se povlači iz javnog života, tj. “odriče se svih svojih javnih dužnosti u doglednoj budućnosti”.

Princ Andrew našao se umiješan u skandal povezan uz njegovog pokojnog prijatelja Jeffreya Epsteina, koji je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima u američkom zatvoru, gdje je završio nakon optužbe za organiziranje pedofilskih orgija.

U službenom priopćenju princ Andrew navodi kako je postalo jasno da je njegova nekadašnja povezanost s Jeffreyom Epsteinom postala ogromna smetnja u poslu i funkcioniranju njegove obitelji. Uz to je izrazio svoje suosjećanje s žrtvama osuđenog seksualnog prijestupnika i bivšeg financijera, rekavši da se nada kako će moći ponovno izgraditi svoje živote.

Poručio je i kako je voljan pomoći i sudjelovati u pravnoj istrazi.

Dozvolu za odstupanje s dužnosti tražio je od same Kraljice, svoje majke. “I dalje ću žaliti jer se moj odnos s Jeffreyjem Epsteinom pogrešno shvaća. To što je samom sebi oduzeo život ostavlja mnoga pitanja neodgovorena, i za njegove žrtve, s kojima duboko suosjećam sa svima koji su povrijeđni. Mogu se jedino nadati da će moći nastaviti sa svojim životima. Naravno, voljan sam pomoći u svim daljnim istragama ako će to biti potrebno”, navodi se u njegovoj izjavi.

Komentiraj