POGORŠANJE: Britanski premijer Boris Johnson premješten na intenzivnu njegu

Britanski premijer Boris Johnson smješten je na intenzivnu njegu nakon što mu se  u popodnevnim satima pogoršalo stanje uzrokovano koronavirusom, javlja BBC.

Liječnici kažu da će osobi Johnsonovih godina (56) kojem deset dana ne popuštaju simptomi covida-19 vjerojatno biti ispitana razina kisika te funkcija pluća, jetre i bubrega.

“Od nedjelje navečer premijer je bio pod liječničkom skrbi u bolnici St Thomas’ u Londonu, u koju je primljen zbog simptoma koronavirusa. Tijekom današnjeg poslijepodneva, stanje premijera se pogoršalo i, prema savjetu njegova medicinskog tima, on je prebačen na jedinicu intenzivne skrbi u bolnici”, priopćili su iz ureda britanskog šefa vlade.

“Premijer je zamolio ministra vanjskih poslova Dominica Raaba da ga mijenja kada to bude potrebno. Premijer prima izvrsnu skrb i zahvalan je kompletnom osoblju na napornom poslu koji obavljaju”, zaključuje se u priopćenju.

Raab je  ranije u ponedjeljak  izjavio da Johnson ostaje u bolnici ali je “vedra duha” i nastavlja voditi vladu.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da je Johnson u bolnici zbog dodatnih testiranja, deset dana nakon što je na svom Twitter profilu potvrdio da je zaražen koronavirusom.

 

 

Komentiraj