Četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, uhićenog nakon što je početkom tjedna kombijem namjerno naletio na grupu muslimanskih vjernika blizu džamije u sjevernom Londonu, policija je u petak optužila za “terorizam, ubojstvo iz terorističkih pobuda te za pokušaj ubojstva”.

Darren Osborne iz Cardiffa optužen je nakon što su ga ispitali policijski dužnosnici zaduženi za kontraterorizam te bi se kasnije u petak trebao pojaviti pred sudom.

Osborne je kombijem namjerno naletio na ljudi koji su izlazili sa služenja iz džamije. Izašavši iz kombija, vikao je: “Želim ubiti sve muslimane!”. Deset osoba je ozlijeđeno, a jedna je smrtno stradala. Sve žrtve su muslimani.

Okupljena gomila zaustavila ga je i svladala, a on ih je molio da ga ubiju. Od osvete ga je spasio imam koji je svojim kolegama i vjernicima zapovjedio da ga ne diraju te pozvao policiju, nakon čega je napadač prevezen u policiju.

Komentiraj

FOTO:EPA/NICOLAS ASFOURI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.