epa

Britanski ministar optužuje Rusiju da želi naštetiti britanskom gospodarstvu

Britanski ministar obrane upozorio je da Rusija nastoji napadom na infrastrukturu zemlje naštetiti britanskom gospodarstvu, što bi, kako je upozorio, moglo prouzročiti “na tisuće i tisuće smrti”, prenosi u petak The Telegraph.

Odnosi između Rusije i Velike Britanije su zategnuti. Premijerka Theresa May je prošle godine optužila Moskvu za vojnu agresiju, a u prosincu je ministar vanjskih poslova Boris Johnson kazao da postoje dokazi koji upućuju na miješanje Rusije u izborne procese u zapadnim zemljama.

Rusi se, kako se slikovito izrazio ministar Gavin Williamson, neće pojaviti u South Bayu u Scarboroughu, već razmišljaju kako “Britaniji nanijeti što više štete”.

“Kako naštetiti britanskom gospodarstvu, uništiti njezinu infrastrukturu i u stvari prouzročiti na tisuće i tisuće smrti i stvoriti potpuni kaos u zemlji”, pojasnio je ministar.

“To je stvarna prijetnja i vjerujem da se s njom trenutno suočavamo”, dodao je Williamson, kojega smatraju mogućim nasljednikom premijerke May.

Kremlj opetovano odbacuje bilo kakvo miješanje u izbore u stranim zemljama i ističe da se proturuska histerija širi Europom i SAD-om.

Komentiraj