Britanski kralj Charles III. završava posjet Njemačkoj: Zadnji dan obišao ekološke projekte

Britanski kralj Charles III. i njegova supruga Camilla završavaju u petak u Hamburgu svoj trodnevni posjet Njemačkoj obilaskom ekoloških projekata.

Kralj Charles III. svoj je posjet Njemačkoj okončao obilaskom hamburške luke, tijekom kojeg se, u društvu njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera i hamburškog gradonačelnika Petera Tschentschera, informirao o ekološkim projektima u maritimnom području.

Tom prilikom su obišli i projekt bivše termoelektrane Moorburg, u kojoj se planira izgradnja pogona za elektrolizu, koji bi trebao biti napajan energijom iz vjetroelektrana i solarnih panela.

Tom prilikom se, kako je priopćeno, razgovaralo o klimatski održivoj transformaciji industrije, što je tema koju je kralj Karlo III. više puta doticao tijekom svog posjeta Njemačkoj.

Nakon dolaska u Hamburg u petak prijepodne Charles III. je obišao i spomen područje Kolodvora Dammtor, s kojeg su tijekom nacionalsocijalističkog režima u nacističke koncentracijske logore bila deportirana djeca.

Nakon toga je britanski kralj posjetio i spomen crkvu Sv. Nikole, koja je 1943. bila potpuno uništena tijekom savezničkog bombardiranja.

Britanski kralj je, u pratnji njemačkog predsjednika Steinmeiera, u petak prijepodne redovitim brzim ICE vlakom iz Berlina doputovao u Hamburg.

Charles III. jučer je održao govor u Bundestagu u kojem je pohvalio njemački angažman u Ukrajini te ukazao na snažne veze između Velike Britanije i Njemačke,  koji su mediji okarakterizirali kao povijesni.

Posjet Njemačkoj, s kojom kraljevsku obitelj vežu mnoge rodbinske i povijesne spone, prvi je posjet Charels III. inozemstvu u svojstvu monarha.

Prvi posjet je bio planiran Francuskoj ali je otkazan zbog nereda koji zbog uvođenja mirovinske reforme Francuskom vladaju već danima.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner