Otkazan koncert britanskog glazbenika Ghostpoeta

facebook.com

Otkazan je koncert Ghostpoeta u klubu Močvara.

“Zbog nepredvidivih razloga koncert zakazan za 24. veljače u klubu Močvara se otkazuje.

Kupci ulaznica povrat sredstava mogu ostvariti na mjestu gdje su ih i kupili”, napisali su organizatori u objavi za javnost.

Jedno je od najsvježijih imena glazbene scene danas, prepoznatljiv po posebnom baritonskom vokalu i teksturi zvuka. Njeguje glazbenu estetiku Massive Attacka i oživljava zvuk Trickyja, a uspoređivali su ga i s Roots Manuvom. Iza sebe ima već dvije nominacije za Mercury nagradu i uspješnu suradnju s Massive Attackom na njihovom singlu ‘Come Near Me’.

Slovi kao jedan od najperspektivnijih i najoriginalnijih autora koji su se pojavili u britanskoj glazbi u ovom desetljeću.

Iako ga pokušavaju žanrovski smjestiti u hip-hop, trip-hop, alt-rock i indie-rock, nazivajući ga reperom jednako koliko i izvedbenim pjesnikom, najispravnije bi bilo reći da je Ghostpoet izvan svake kategorije. On izbjegava klasične obrasce i stvara glazbu koja odgovara njegovu raspoloženju i okruženju te svakim novim albumom dokazuje da je glazbeno još odvažniji.

Iz albuma u album prenosi vokalne izvedbe, teksture i introspektivne teme, no sa svjetski poznatim ‘Shedding Skin’ iz 2015. godine proširuje svoj opseg i mijenja smjer. Tako se odmiče od elektroničkih ritmova i raspršenih aranžmana koji obilježavaju njegov debitantski album ‘Peanut Butter Blues & Melancholy Jam’ i nastavlja više u alt-rock obojenim aranžmanima. Tranziciju na puniji zvuk benda završava najnovijim albumom ‘Dark Days & Canapés’.

Ghostpoet (pravim imenom Obaro Ejimiwe) u svojoj karijeri do sada je izdao četiri albuma, od kojih su čak dva nominirana za Mercury nagradu: Peanut Butter Blues & Melancholy Jam (2011.) i Shedding Skin (2015.). Sva izdanja pratile su salve pozitivnih kritika, a hvalili su ga magazini poput NME-a, MOJO-a, Independenta i Guardiana. Poznat je i po suradnji s Massive Attackom na njihovom singlu ‘Come Near Me’ s albuma ‘The Spoils’.

Prošle godine izdao je novi album ‘Dark Days & Canapés’ s naslovnim singlom ‘Immigrant Boogie’, briljantnim komadićem post-punka koji označava novu evoluciju u Ghostpoetovom stilu. Riječ je o upečatljivom i sjajnom albumu koji Ghostpoetu predviđa još uspješniju budućnost.

Komentiraj