BRITANSKA POLICIJA: “Pijani ne mogu držati distancu”

Savršeno je jasno da pijani ljudi nisu u stanju držati fizički razmak, rekao je šef engleske policijske udruge, nakon što su u subotu u Velikoj Britaniji nakon tromjesečne karantene otvoreni pubovi i restorani.

Britanski ministri pozvali su stanovnike na pojačan oprez uoči ponovnog otvaranja ugostiteljskih objekata u Engleskoj nakon tri mjeseca karantene, piše u nedjelju BBC.

Policajac John Apter je za vrijeme svoje radne smjene u Southamptonu imao posla s “razgolićenim muškarcima, sretnim pijancima, gnjevnim pijancima, njihovim svađama i opet – s gnjevnim pijancima”.

No policija se ipak zahvalila većini stanovnika na njihovu odgovornom ponašanju tijekom večernjeg i noćnog izlaska.

U londonskoj četvrti Soho ulice su bile prepune onih koji su se družili izvan pubova do ranih jutarnjih sati.

Metropolitanska policija izvijestila je da je samo malen broj ugostiteljskih objekata zatvoren na vrijeme u skladu sa službenim preporukama, no u priopćenju stoji da se policija u glavnome gradu Velike Britanije nije suočila sa “značajnijim problemima”.

U Devonu i Cornwallu bilo je više od 1000 prijava, a većina ih je bila povezana s remećenjem reda i mira koje su potaknuli alkoholizirani pojedinci.

U Nottinghamshireu su privedene četiri osobe, a vlasnici nekih pubova odlučili su ih zatvoriti zbog nereda koji su nastali kao posljedica konzumiranja previše alkohola.

Unatoč gužvama na brojnim javnim mjestima nije se ostvarila bojazan policijskih službenika da će biti zaposleni kao u vrijeme novogodišnje noći, navodi BBC.

Komentiraj