Britanska policija i protuteroristička jedinica ispitat će muškarca s nožem uhićenog u petak pred parlamentom, iako taj incident zasad nisu proglasili terorističkim činom.

“U ovome je trenutku prerano reći što je bio motiv i stoga ga nismo proglasili terorističkim incidentom”, priopćila je londonska policija.

“No, uzimajući u obzir mjesto, okolnosti i nedavne tragične događaje, incident će istražiti protuteroristička jedinica”, dodaje se u priopćenju.

Policajci su uhitili čovjeka za kojeg su posumnjali da je naoružan nožem, nakon što je ovaj vičući trčao u pravcu jednog od ulaza u parlament u Westminsteru, u središnjem Londonu.

Prema svjedocima, on je trčao prema ulazu u parlament, istom onom gdje je prije tri mjeseca naoružani napadač ubio policajca.

Drugi svjedok navodi da je vidio kako policija oružjem prijeti čovjeku. Slike s lica mjesta pokazuju muškarca na tlu iznad kojeg je policajac s uperenim oružjem.

Malo potom policajac je uhićenika smjestio u policijsko vozilo, javio je Reutersov reporter s lica mjesta.

Parlament je bio izvješten o incidentu.

Ulazi u britanski parlament bili su zatvoreni i policija je obavljala redovitu ophodnju.

Dvadeset i drugog ožujka ove godine Khalid Masood dovezao je automobil do zone za pješake na Westminster Bridgeu te potom na smrt nožem izboo policajca koji je pao na tlo ispred parlamenta.

Potom su samoubilački teroristički napad u Manchesteru te smrtonosni napad na London Bridgeu potaknuli jačanje sigurnosti i policijsku prisutnost osobito uoči parlamentarnih izbora u Britaniji, koji su održani prošlog četvrtka.

Niz najnovijih terorističkih napada u Velikoj Britaniji uslijedio je nakon što se zemlja posljednji put prije toga suočila s terorizmom u srpnju 2005., kada su četvorica britanskih islamista u londonskoj podzemnoj željeznici bombom ubili 52 ljudi.

Komentiraj