Screenshot/Instagram

Britanka pretučena u Splitu, policija zatvorila hostel

Britanska studentica dramaturgije, Laura Denmar (26) tvrdi kako su je u Splitu prebili metalnom šipkom jer nije htjela dodatno platiti smještaj u hostelu.

Splitska policija zatvorila objekt

Splitska policija u ponedjeljak je za Index potvrdila kako je zatvorila objekt u kojem je bila smještena pretučena Britanka.

“31. srpnja 2018. u 11:37 sati zaprimljena je dojava da je u hostelu u Splitu napadnuta gošća. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću (državljanka Velike Britanije), zbog izraženog nezadovoljstva uslugom smještaja. 26-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, rekli su iz policije.

Potvrdili su i kako je, zajedno sa službenicima nadležnog Carinskog ureda izvršen je nadzor poslovanja objekta, kojom prilikom su utvrđene nepravilnosti, zbog čega je nadležna carinska služba poduzela potrebne radnje iz svoje nadležnosti te izdala rješenje o zabrani rada.

“Mlatila me metalnom šipkom”

Denmar je za Daily Mail ispričala kako su ona i njezin dečko prošlog mjeseca brutalno napadnuti na odmoru u Hrvatskoj. “Iskustvo je bilo strašno. Bilo je očito da je cijelo poslovanje hostela ilegalno i sretni smo što smo mogli otići. Želimo upozoriti ostale na ovo što nam se dogodilo”, rekla je Denmar za Daily Mail.

Ispričala je kako je zajedno s dečkom rezervirala hostel u centru grada, te kako je noćenje koštalo 60 funti. Ali, kada su došli do centra grada, poslali su ih u predgrađe. “Rekli su nam da moramo pokupiti ključeve od drugog hostela i onda se vratiti natrag u naš. Kad smo stigli, shvatili smo da nešto nije u redu. Tamo se nalazilo 30 kreveta i jedan WC. Nitko tamo nije radio. Nismo imali gdje otići, a kako smo već platili, odlučili smo ostati”, rekla je Denmar.

Posljednjeg dana njihovog boravka, kaže, stigla je čistačica i kazala im da ili moraju odmah otići, ili platiti dodatno. “Rekla sam joj da to nije razumno i odbila dati još novca pa nam je zaprijetila da će pozvati policiju. Znala sam da je to ilegalno pa sam joj rekla da slobodno nazove policiju”, rekla je. Ali, nastavlja, čistačica je pozvala muškarca, za kojeg Denmar vjeruje da je vlasnik.

“Odlučili smo otići što prije, ali ona je zaključala vrata pa nismo mogli nigdje dok taj čovjek nije došao. Kad je došao, on i još jedan tip zabili su mog dečka u zid, a žena me počela mlatiti metalnom šipkom”, kazala je i dodala kako je zbog velike posjekotine na glavi završila u bolnici na šivanju. Zadobila je i modrice po rukama i tijelu, te joj je slomljena ruka.

Navodi i kako se obratila hrvatskoj policiji, u kontaktu je s britanskim veleposlanstvom, a požalila se i web stranici preko koje je iznajmila smještaj.

Denmar je početkom kolovoza, nakon napada, na Instagramu objavila fotografiju društva uz opis: “Split. Prije nego su mi razbili glavu”.

https://instagram.com/p/BmRCKl_n6VN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Komentiraj