Dusko Marusic/PIXSELL

BRIJUNI Vanessa Redgrave najavila predstavu “Richard III”

Dio tima predstave “Richard III”, Almeida Theatrea koja će večeras biti odigrana u utvrdi Minor na Malom Brijunu u organizaciji Kazališta Ulysses, predstavljen je u srijedu u Prosperovom vrtu na Brijunima.

“U 16. godini našeg kazališta izuzetna nam je čast ugostiti Almeida kazalište te ove iznimne glumce. Ove se godine obilježava 400. obljetnica Shakespearove smrti, a mi smo započeli našu produkciju i rad Shakespeareom, kraljem Learom”,  istaknuo je osnivač Ulyssesa Rade Šerbedžija na konferenciji za novinare dodavši kako je Almeida fantastično kazalište. Prisjetio se i gostovanja Vanesse Redgrave na početku djelovanja njihovog kazališta, koja je, kako je kazao, upravo u Prosperovom vrtu sugestivno recitirala i pjevala.

Novinarima su se obratili i redatelj predstave i umjetnički direktor Almeida Theatrea Rupert Goold, glumica koja tumači ulogu kraljice Margaret Vanessa Redgrave te glumac u naslovnoj ulozi Richarda III. Ralph Fiennes.

“To su čuveni umjetnici koji su interpretirali nevjerojatne uloge i jako smo sretni što će u četvrtak, petak i subotu na utvrdi Minor izvesti ovo poznato Shakespearovo djelo”, poručio je Šerbedžija.

Ralph Fiennes, slavni britanski glumac najpoznatiji po ulogama u filmovima kao što je “Engleski pacijent” te po ulogama u filmovima o Harryju Potteru, istaknuo je svoje prijateljstvo sa Šerbedžijom kao i činjenicu da ga je zvao prije dvije godine kada se i počela rađati ideja o realizaciji tog gostovanja.

“Mali Brijun ima nevjerojatnu pozornicu. U ovoj predstavi, zbog uvijek aktualnih tema poput politike, veze, međuljudskih odnosa predstavit ćemo nešto što će publici biti blisko, to je iznimno snažna priča”, kazao je Fiennes dok je Vanessa Redgrave izjavila je kako je posebno sretna što je ponovno na Brijunima te zahvalila Šerbedžiji i Lenki Udovički na energiji koju prenose jer, kako je naglasila, “to je kazalište koje istražuje ljudsko biće”.

“Sjajnom sinergijom spojila su se dva kazališta, a uvijek aktualnim Shakespeareovim djelima i naš će teatar prikazati ono što je Ulysses započeo od svojih prvih dana”, poručila je Redgrave. “Richard III.” na programu je u četvrtak, petak i u subotu, a traje tri i pol sata.

Komentiraj