Zarko Basic/PIXSELL

Brijuni: Premijerno izvedena predstava “Pečat”

Ovoljetna sezona Kazališta Ulysses nastavljena je u utorak na Velikom Brijunu premijernom izvedbom predstave “Pečat” autora Borne Vujčića, u režiji Lee Anastazije Fleger, koja je u cijelosti proizvod studenata zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.

  • Riječ je o svojevrsnom hommageu 15. obljetnici Ulyssesa i 10. godišnjici smrti dramatičara, osnivača tog teatra i autorova oca Borislava Vujčića.

 

U predstavi su glumili proslavljeni Goran Grgić, te mladi glumci Silvio Mumelaš i Katarina Strahinić.

Drama “Pečat” pokušaj je da se umjetničkim djelom uđe u dijalog s kontroverznim, a opet sveprisutnim pitanjima o društvu u kojem se (s)nalazimo.

Mladi student Akademije dramske umjetnosti, odsjeka dramaturgije, Borna Vujčić, u 22 godine života već je stvorio nekoliko proznih i dramskih djela.

“Pečat” je njegovo posljednje ostvarenje, napisano u povodu 15. obljetnice kazališta Ulysses. Predstavu je Borna posvetio svome ocu, piscu i osnivaču kazališta Ulysses Borislavu Vujčiću.

Do 24. kolovoza u tvrđavi Minor na Malom Brijunu, uz “Pečat”, bit će premijerno izveden “Dnevnik jednog luđaka” Nikolaja Gogolja, u režiji Marjana Nećaka i produkciji Moving Music Theatra iz Bitole i Sofoklova “Antigona – 2000 godina kasnije”, u režiji Lenke Udovički i u koprodukciji MESS-a i Kazališta Ulysses.

Govoreći o predstavi “Pečat”, voditelj kazališta Rade Šerbedžija kazao je da je Ulysses uvijek nastojao biti internacionalni teatar i teatar koji okuplja mlade ljude, za što je ova predstava dobar primjer jer je u cijelosti proizvod mladih ljudi s Akademije dramskih umjetnosti.

Nakon večerašnje izvedbe, sutra je na rasporedu svečana premijera, a predstava se može pogledati još 29. i 30. srpnja.

Komentiraj