EPA/JULIEN WARNAND

BREXIT Hollande: Dogovor je moguć, ali ne možemo priječiti napredovanje Europe

Francuski predsjednik Francois Hollande ocijenio je u četvrtak u Bruxellesu da je dogovor kojim bi se spriječio izlazak Velike Britanije iz Europske unije “moguć”, ali da on “ne smije sprječavati Europu da ide naprijed”.

“Želim da Velika Britanija ostane u EU-u, ali ponajprije želim da Europa ide naprijed, da bude jača i da je nitko, nijedan predsjednik države i vlade, ne može u tome spriječiti (…) Ne možemo Europu sprječavati da ide naprijed”, rekao je Hollande po dolasku na europski summit presudan za budućnost Velike Britanije u EU-u.

Francuski predsjednik je ocijenio da je “dogovor moguć jer je nužan. Velika Britanija treba ostati u Europskoj uniji”, ali, upozorio je, smjerajući na britanskog premijera Davida Camerona, “nijedna zemlja ne smije imati pravo veta, nijedna zemlja se ne smije izuzeti iz zajedničkih pravila i zajedničke uprave”.

“Voljan sam razmisliti o nagodbi”, ali “moramo misliti i na ostale zemlje, posrijedi je Europska unija, a ne samo neka zemlja u Uniji”, istaknuo je.

Po njegovim riječima, “Europa mora večeras biti na ovom skupu”.

Komentiraj