Britanski premijer David Cameron pozvao je u utorak Britance, posebice starije glasače, da razmisle o posljedicama koje bi izlazak iz Europske unije imao na njihovu državu i buduće naraštaje.

Samo dva dana prije referenduma o sudbini Velike Britanije u Europskoj uniji, ankete pokazuju da je javno mišljenje toliko podijeljeno da se ne mogu predvidjeti njegovi rezultati.

“Na glasačkom mjestu ćete biti samo vi. Vi ćete donijeti odluku koja će odrediti vašu budućnost, budućnost vaše djece i unuka”, rekao je Cameron u ne toliko čestom obraćanju ispred svog ureda u Downing Streetu. Cameron je dodao kako se želi direktno obratiti “svojoj generaciji i starijima”.

“Donesena odluka ne može se vratiti”, rekao je Cameron. “Ako izglasamo izlazak, to je to. To je nepovratno. Napustit ćemo Europu zauvijek i generacije koje dolaze će se s posljedicama nositi duže nego mi ostali”, zaključio je.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakEURO 2016: Ukrajina – Poljska 0-1
Sljedeći članakEURO 2016: Sjeverna Irska – Njemačka 0-1
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.