Nakon što su Britanci izglasali izlazak Velike Britanije iz Europske unije, o svemu se danas u 9 sati oglasio i britanski premijer David Cameron.

Cameron je kazao kako Britaniji treba novi premijer te kako on daje ostavku.

“Ovo je možda najveći iskaz demokracije u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Pitali smo narod. Britanci su glasali za napuštanje EU-a, i njihovu volju moramo poštivati. Sada se moramo pripremiti za pregovore s Europskom unijom. To traži potpuni angažman, kako bi se svi dijelovi Kraljevstva zaštitili. To će tražiti snažno vodstvo. Ponosan sam što sam bio premijer ove zemlje 6 godina, vjerujem da smo puno toga postigli i proveli velik broj reformi.

Uvijek ću vjerovati kako trebamo preuzeti na sebe čak i teške odluke. Zato sam i pregovarao s Europskom unijom o poziciji Britanije u EU-u”, rekao je.

Britaniji treba novi premijer

“Ovu kampanju sam odradio onakon kako sam najbolje znao. Uvjeren sam da zemlji treba novo vodstvo, mislim da nije dobro da ja vodim ovu zemlju u tom smjeru. U nacionalnom je interesu da dođe novo vodstvo. Zemlja bi trebala imati novog premijera do listopada.

Razgovarao sam s Kraljicom, pregovore treba voditi novi premijer”, zaključio je Cameron.

Podsjetimo, Cameron je u predreferendumskoj kampanji bio aktivni zagovaratelj ostanka Britanije u Uniji te sada velik broj engleskih i američkih medija nagađa kako bi mogao dati ostavku.

 

Komentiraj