BREXIT: Bill Gates upozorava Britance da ne izlaze iz EU-a

FaH

Bill Gates, najbogatiji čovjek na svijetu, upozorio je u petak da bi Velika Britanija postala “značajno manje privlačnom za poslovanje” ako bude glasovala za izlazak iz Europske unije na referendumu idući tjedan.

U članku u The Timesu, Gates ističe da je uložio gotovo milijardu dolara u istraživanja i razvoj u Velikoj Britaniji, privučen njezinim pristupom zajedničkom europskom tržištu, snažnim sveučilištima i nasljeđem u znanosti i inovacijama.

“Iako je u konačnici to nešto o čemu će odlučiti britanski narod, jasno mi je da će, ako Velika Britanija izabere izići iz Europe, biti značajno manje privlačno mjesto za poslovanje i ulaganje”, upozorava osnivač Microsofta i poznati filantrop.

“Bit će teže pronaći i zaposliti najbolje talente iz cijelog kontinenta, talente koji stvaraju radna mjesta za ljude u Velikoj Britaniji.”

Protiv izlaska iz EU-a Britance je već upozorio čitav niz europskih i svjetskih čelnika i organizacija, uključujući američkog predsjednika Baracka Obamu i Međunarodni monetarni fond.

Komentiraj