Brbić: O Burićevom statusu odlučit će novi sportski direktor

Nakon što Hajduk u sklopu 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige nije uspio pobijediti posljednjeplasiranu momčad lige Inter-Zaprešić (1:1) čime se njegov niz bez pobjede na prvenstvenim gostovanjima produžio na osam utakmica doveden je u pitanje status trenera Damira Burića.

O aktualnom trenutku u klubu te o statusu trenera oglasio se predsjednik kluba Marin Brbić koji je za klupsku stranicu rekao:

Svi u Klubu smatramo da je nezadovoljstvo javnosti posljednjim rezultatima prve momčadi sasvim opravdano. Ali, isto tako nećemo donositi ishitrene odluke koje idu van okvira sustava što znači da će trener Damir Burić voditi momčad i u posljednjoj utakmici jesenskog dijela sezone. Još prije sam najavio da po pitanju sportskog direktora želimo odabrati kvalitetnog kandidata koji će predstaviti sportsku politiku i viziju u skladu s klupskom. Blizu smo odabira rješenja te ćemo ubrzo po završetku polusezone obavijestiti javnost o imenovanju. Novom šefu struke ćemo prepustiti procjenu trenutnog stanja i donošenje odgovarajuće odluke jer smatram da je to jedino ispravno rješenje u ovom trenutku.

Dakle Damir Burić ostaje na klupi i za posljednju ovogodišnju utakmicu u kojoj Hajduk u nedjelju dočekuje Istru 1961, a o njegovom statusu će odlučiti novi sportski direktor čije je imenovanje najavljeno nakon završetka polusezone. Kroz medije se kao glavni kandidat za tu poziciju spominje bivši reprezentativac Mario Stanić.

Bili se trenutno nalaze na drugom mjestu ljestvice, s devet bodova zaostatka za vodećim Dinamom koji ima i utakmicu manje.

Komentiraj