Brbić i Bjelanović se ispričali za blamažu i najavili mogući odlazak

Dan nakon što je Hajduk doživio nezapamćenu blamažu i ispao već u prvom pretkolu Europske lige od malteške Gzire, čelnici kluba s Poljuda zakazali su izvanrednu press konferenciju, a uoči konferencije za novinare objavljeno je kako je Siniša Oreščanin dobio otkaz.

Marin Brbić, predsjednik kluba: “Ovo mi je jedna od težih presica. Ispričavam se svim navijačima Hajduka, cijelom navijačkom puku i svima koji vole ovaj klub. Potpuno razumijem ljutnju i bijes.

Ja sam najviše kriv za ovu situaciju. Radio sam neke kompromise, a oni nas nigdje ne vode. Sinoć smo razgovarali do dva sata i nismo htjeli donositi nikakve odluke. Jutros sam stavio svoj mandat na raspolaganje. Htio sam ukazati da nisam dobro odradio posao s trenerom, ponavljam da kompromisi ne vode nikamo. Nadzorni odbor mi je dao puno povjerenje i zbog tih ljudi nastavljam s ovim poslom.

Cilj koji smo postavili za ovu sezonu je plasman na prva dva mjesta u HNL-u i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Ako to ne uspijemo ili vidimo da nećemo uspjeti, sami ćemo otići.

Novi trener? Sutra ćemo dobiti novog trenera. Sutrašnji večernji trening će voditi novi trener.

Kazna za igrače? Ne mogu biti kažnjeni zbog loše igre.

Utakmica s Gzirom? Trener je podcijenio suparnika, to je najveća greška. Nekoliko prvotimaca nije koristio. Da smo igrali još 10 utakmica s njima, dobili bismo svih 10.

O kojim kompromisima je riječ? Trener prve momčadi je poslao priopćenje javnosti. Prekoračio je svoje ovlasti i morao sam drugačije reagirati. Tad sam morao biti konkretan. Postupio sam protivno svojim uvjerenjima. Mislio sam tada da dobro radi posao na terenu i da će klub s njim profitirati. Momčad je bila zadovoljna trenerom. Sada je dobio raskid ugovora zbog lošeg rezultata protiv protivnika koji je lošiji od nas. Morali smo pobijediti. Problem je u pristupu, problem je što je stavio rezervnu momčad iz samo on zna kojih razloga.

Kaos nakon utakmice? Nisam se osjetio ugroženim. Bilo je nekoliko dobacivanja, ali to sam i ranije osjetio. To je očekivano, frustracija je velika.”

Saša Bjelanović: “I ja se ispričavam. Ponudio sam i ja svoj mandat na raspolaganje. Zbog pritiska javnosti i zbog odgovornosti. Ono jučer je bila ružna epizoda, ali nadam se da je naš put ispravan. Prvi put nakon dugo vremena radimo jedan drukčiji prijelazni rok, prvo dovodimo igrače, a onda ih prodajemo. Bit će odlazaka uskoro jer ih mora biti.

Izuzetno cijenim trenera Oreščanina, ali rezultat je taj koji je presudio. Ovo je utakmica kakva se događa jednom u 10 godina. Od njegovog stožera može ostati tko želi. Svima su vrata otvorena. Ako netko želi nastaviti, dobro je došao.”

Lukša Jakobušić: “I ja se ispričavam. Ponudio sam i ja svoj mandat na raspolaganje. Zbog pritiska javnosti i zbog odgovornosti. Ono jučer je bila ružna epizoda, ali nadam se da je naš put ispravan. Prvi put nakon dugo vremena radimo jedan drukčiji prijelazni rok, prvo dovodimo igrače, a onda ih prodajemo. Bit će odlazaka uskoro jer ih mora biti.

Izuzetno cijenim trenera Oreščanina, ali rezultat je taj koji je presudio. Ovo je utakmica kakva se događa jednom u 10 godina. Od njegovog stožera može ostati tko želi. Svima su vrata otvorena. Ako netko želi nastaviti, dobro je došao.”

Benjamin Perasović: “Plakali smo sinoć. Svi smo mi ljudi. Naše isprike nisu fraze. U ime Nadzornog odbora se ispričavam svim navijačima Hajduka na onoj blamaži sinoć. Moramo zbiti redove. Pravi navijači Hajduka su najžešći kad je situacija najgora. Moramo mobilizirati redove. Vjerujemo u naše igrače. Neće jedna utakmica poremetiti viziju koju imamo.

Brbić ima naše povjerenje. Slažemo se oko vizije kojom klub treba ići. O odnosu prema HNS-u nitko ne razmišlja.”

Komentiraj