Predsjednik Brazila Michel Temer odbacio je u četvrtak optužbe prema kojima je sudjelovao u pregovorima oko više milijuna dolara ispod stola za svoju stranku u okviru velikog korupcijskog skandala Petrobras.

“To se nikada nije dogodilo. Nikada ne bih doveo u pitanje svoj ugled”, kazao je šef države u službenoj video-snimci koju je objavio ured predsjednika.

U iskazu objavljenom u srijedu, nekadašnji čelnik Odebrechta i pokajnik, govori o sastanku organiziranom 2010. kad je PMDB (desni centar), predsjednikova stranka, zatražila isplatu 40 milijuna dolara. Na sastanku su po njegovim riječima bili Temer i još dva političara.

Zauzvrat bi građevinska tvrtka dobila povoljan ugovor s državnom naftnom kompanijom Petrobras.

“Ne bojim se činjenica. Istina je da sam sudjelovao na sastanku s predstavnikom jedne od najvećih tvrtki u zemlji ali na njemu se nisu spominjale svote novca koje je ta tvrtka isplatila političarima”.

Odebrecht i Petrobas u središtu su korupcijskog skandala i vjeruje se da je Odebrecht platio 785 milijuna dolara mita u 12 zemalja za ugovore na javnim nabavama državnih tvrtki.

Komentiraj