Brazilski nogometni savez s 3,6 milijuna dolara pomaže niželigaški nogomet

Mnogi nacionalni nogometni savezi nastoje pomoći klubovima koji su se našli u financijskom problemu zbog prekida svih aktivnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa. Posljednji u nizu je i Brazilski nogometni savez koji je u tu svrhu osigurao 3,6 milijuna dolara, a novac će ići za 88 klubova treće i četvrte lige te 52 momčadi prve i druge ženske lige.

“Proživljavamo neviđeni trenutak globalne krize, čije je trajanje i posljedice još uvijek nezamislivo. Stoga je potrebno djelovati s razumom i odgovornošću. Naš cilj s ovim mjerama je pružanje izravne i neposredne pomoći.” – rekao je predsjednik Saveza Rogerio Caboclo-

Svaki trećeligaški klub će tako dobiti 37.800 dolara dok za 68 klubova Serie D pomoć iznosi po 22.700 dolara. Kad je 16 klubova iz ženske prve lige u pitanju oni će također dobiti po 22.700 dolara dok po 9.460 dolara namijenjeno onima u drugoj ženskoj ligi.

Savez je financijski pomogao i svojim regionalnim državnim članicama kojima je također pripalo po 22.700 dolara, a klubove je oslobodio i svih pristojbi vezanih za registraciju i transfere igrača.

Nacionalna nogometna liga u Brazilu bi s novom sezonom trebala započeti u svibnju no kako broj zaraženih svakodnevno raste sve je izvjesnije da će doći do odgode natjecanja.

Komentiraj