Brazilski izbornik Tite: “Sada je vrijeme da pokušam podići glavu i nastaviti dalje. Nema druge alternative”

Poštujem rezultat, takve se stvari ponekad događaju u nogometu,kazao je brazilski izbornik Tite nakon poraza od Hrvatske u četvrtfinalu SP-a u Kataru.

Brazilska momčad superzvijezda ostala je žaliti za onim što je moglo biti u petak nakon srceparajućeg poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na jedanaesterce od Hrvatske koji ih je ostavio da jecaju na travnjaku.

Nekoliko minuta prije polufinala nakon što je Neymar zakucao loptu u krov mreže na kraju uzvišenog poteza u produžecima, omogućili su hrvatskoj zamjeni Bruni Petkoviću da pogodi za izjednačenje.

S hrvatskim vratarom Dominikom Livakovićem koji je s pravom proglašen igračem utakmice za ogromnu izvedbu, jedanaesterci su bili posljednja stvar koju je peterostruki prvak Brazil želio, što se i pokazalo jer je Livaković obranio prvi jedanaesterac — Rodrygu — a Marquinhos je pogodio stativu, te time zapečatio  sudbinu Brazila.

“Teško je. Morate podići glavu”, rekao je kapetan Brazila Thiago Silva. “Jako sam ponosan na dečke i ono što smo napravili, ali nažalost, to je dio nogometa. Kada izgubimo nešto važno što smo imali kao cilj, to jako boli.

“Ali sada je vrijeme da pokušam podići glavu i nastaviti dalje. Nema druge alternative. Ja sam tip koji svaki put kada padnem, ustanem.”

Veznjak Casemiro, koji je zabio za peterostruke prvake u raspucavanju, rekao je: “Tužni smo, sigurni smo da su svi u skupini dali sve od sebe.Bili smo uzrujani zbog načina na koji se to dogodilo. Bilo je sve u našim rukama, a izmaklo nam je”, dodao je, prije nego što je filozofski razmislio: “Sada je vrijeme da ostanemo mirni i život mora ići dalje.”

Uz dva promašena jedanaesterca Brazilaca, Neymar nikada nije uspio izvesti udarac s točke, ali trener Tite branio je odluku da Neymara stavi tek na na peto mjesto izvođača.

“Peti je odlučujući”, rekao je novinarima. “Veći je pritisak, a bolje pripremljeni igrači bi ga trebali podnijeti.”

Tite, koji je ranije rekao da se povlači na kraju ovog turnira, osudio je sugestije da su Brazilci bili neorganizirani.

“Neorganizirani? Ne slažem se da smo bili neorganizirani. Napravili smo veliki pritisak naprijed i pokušali zadržati igru s Pedrom.Poštujem rezultat. Takve se stvari ponekad događaju u nogometu,” dodao je, prije nego što je obranio svoju odluku da se vrati u svlačionicu i ne ostane na terenu sa svojim izbezumljenim igračima dok su plakali u dvorani.

“Kad smo također pobjeđivali u raznim utakmicama, nisam ostao na terenu. Jeste li me vidjeli kako slavim u drugim slučajevima?

“To nije moj stil. Igrači znaju koliko sam ponosan na njihovu igru”, kazao je Tite, koji je najavio i odlazak s mjesta izbornika.

Komentiraj