BRAZIL Policija ga slučajno spasila: obitelj sina držala zatvorenog više od 20 godina?

Pixabay

Brazilska je policija sasvim slučajno oslobodila muškarca, kojeg je vlastita obitelj držala zatočenog više od 20 godina, prenose brazilski mediji. 36-godišnjak je pronađen tijekom nevezane racije u siromašnoj četvrti grada Guarulhosa.

Policija je objavila kako je muškarac pothranjen. “Nije mogao govoriti ni ustati”, kazali su dodajući kako je njegova brada gotovo dosegla njegov struk te bila prekrivena fekalijama. Susjedi su kazali kako je muškarac nestao kada je imao 16 godina.

Identificiran je kao Armando Bezerra de Andrade. Susjedi suga opisali kao otvorenog studenta, kojeg je pomajka stalno tukla. Onda je odjednom nestao. Policija je objavila fotografije prostorije u kojoj je zatočen – u njoj je bio samo krevet i prljava WC školjka. Prema policijskom izvješću, na zidu su bili lanci i okovi.

Dužnosnici su priopćili kako je žrtva imala mentalnih problema, te je odveden u lokalnu bolnicu. Kada je policija upala u kuću, tamo su zatekli samo njega. Susjedi su naveli kako su Andradeovi otac, pomajka i polubrat nekada tamo živjeli.

Njegov je otac kasnije stigao u policiju kako bi dao izjavu – tvrdi da je njegov sin pobjegao od kuće sa 16 godina, a vratio se prije tjedan dana te je od obitelji zahtjevao da ga zatvore u sobu zbog problema s drogom. Otac nije uhićen, a protiv njega će biti podignuta optužba zbog utamničenja. Policijska istraga se nastavlja.

Komentiraj