Bravuroznim obranama Čavline Lokomotiva osvojila bod u Koprivnici

Slaven Belupo i Lokomotiva su u sklopu 16. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici odigrali bez pogodaka.

Za tri boda više mogu žaliti Farmaceuti koji su imali bolje šanse, no nisu uspjeli svladati danas odličnog mladog vratara Nikolu Čavlinu.

Domaćini su od 67. minute imali i brojčanu nadmoć nakon što je crveni karton dobio Aliyu, no istu na koncu nisu uspjeli kapitalizirati.


Obje momčadi su napadački krenuli u susret, a domaćini su u 4. minuti imali veliku šansu da dođu u vodstvo kada je čak tri odlične obrane u istom napadu upisao mladi vratar Lokomotive Nikola Čavlina. Prvo je dva udarca iz peterca uputio Mudražija nakon što mu je asistirao Kvržić, a potom je neuspješno zaprijetio i Hoxha.

Gosti su uzvratili u 14. minuti kada je Cipetić povratnim dodavanjem uposlio Aliyua, a njegov udarac s ruba kaznenog prostora odlazi malo pokraj suprotne stative.

Desni bočni Lokomotive je zaprijetio i u 24. minuti kada se nakon prodora odlučio za udarac s desetak metara iskosa kojim je zatresao vratnicu.

Novu odličnu intervenciju Čavline vidjeli smo i u 40. minuti kada je odbio snažan udarac Hoxhe upućen s ruba šesnaesterca.

Lokomotiva je nastavila prijetiti zahvaljujući Cipetiću i u 43. minuti kada je u šesnaestercu pronašao usamljenog Stojkovića, a njegov udarac s desetak metara nije bio dovoljno precizan.

Nakon sat vremena igre Goričan je uspio doći do lopte pored Zirduma i Božić, no na koncu nije mu je lopta pobjegla tako da nije uputio udarac prema golu domaćih.

Lokomotiva je u 67. minuti ostala s igračem manje nakon što je poslije intervencije VAR-a i pregleda video snimke sudac Kolarić pokazao direktan crveni karton Aliyuu nakon oštrog prekršaja nad Božićem. Prvotno je mladi arbitar ofenzivcu gostiju dodijelio žuti karton.

U 74. minuti s dvadesetak metara iskosa udarac je uputio Crnac, a Čavlina je još jednom bio siguran.

Bod gostima je u 90. minuti ponovno sačuvao Čavlina koji je refleksno obranio udarac Krstanovića iz peterca. Iskusnog napadača je na drugoj stativi uposlio Hoxha nakon ubačaja iz kuta.


Kolo se nastavlja od 17:30 kada na Poljudu počinje dvoboj Hajduka i Osijeka.

Ljestvica:

Standings provided by Sofascore

Komentiraj